EM i Göteborg och förskolestart

Det går med raska steg mot höst och även om det är ganska ljummet ute idag blåser det ganska mycket.
Det känns nästan som lite höst.
 
Vi börjar väl med hästuppdateringarna. Tubbe har gått riktigt bra nu senaste tiden och jag är väldigt nöjd med honom. Tränade i onsdags för första gången sedan i maj. Det var en fröjd... vi bråkade inte en enda gång, han ara gjorde det jag ville. Vilken lycka! Då var han VÄLDIGT dyr! <3 Helt plötsligt kändes det som att jag kunde rida igen och inte var på nybörjarnivå som det känts som ett tag...
Kommer fortsätta med mitt motionsupplägg med ridning 3 dgr och longering två/vecka.
Det plus kiriopraktor verkar vara det han mår bäst av. Hoppas det håller i sig!
 
I torsdags umgicks jag och busfröna med Mia (min fd. svägerska)
Vi åt lunch tillsammans och tog sedan en tur till Hööks där Mia inhandlade en ny snygg hjälm!
På vägen hem stannade vi nere på SIAglass och köpte med oss lite hem.
Sedan åt vi naturligtvis lite när vi kom hem ;)
Det var en supertrevlig dag och jag är jättelycklig att ha denna människa i mitt liv igen.
Hon är en friskfläkt och vi har alltid kul och kan prata om ALLT!
Hoppas vi ses snart igen Mia... <3
 
Föregående vecka var det ju EM i Göteborg. Köpte aldrig några biljetter till varken hopp eller dressyr.
Varken tid eller pengar fanns till det. Men så i fredags skulle grannen upp och kolla läget på Heden och mässan.
Så då hängde jag på. Vi tog tåget upp i fredags eftermidag i spöregn... kändes ju inte så upplyftande... men lagom till vi anlände till Gbg hade det slutat regna och vi slapp regnet hela besöket!
Köpte ett nytt schabrak... trots att jag har en uppsjö... men just ett blått med blinghar jag ju inte. ;)
Det inhandlades på Börjes och jag är jättenöjd med det! Kommer ha det till tävling. Har ju nämligen förståt att man inte måste ha vitt schabrak som jag alltid trott ;)
Vi följde även upplösningen av dressyrfinalen på storbild. Väldigt spännande!
 
På lördagen sedan tog jag och Patric barnen och åkte tåget upp igen för att se på fyrspann i slottskogen när de körde sitt maraton. Men först började det hela med att Moa gjorde en favorit i reprid och blev åksjuk... så hon spydde ner sig i bilen påväg till tåget... typiskt. Tur vi hade ombyte med!
 Jaja i slottskogen var det en riktig folkfest och det var knökat med människor överallt! När vi fått nog av det tog vi en kort sväng inom nordstan innan vi skulle hemåt,
och fick då ÄNTLIGEN inhandlat gummistövlar till barnen! :)
Det har varit aktuellt ett bra tag nu eftersom förskolestarten var på G. Check på det! :)
 
Vilket EM det blev ändå... och vilka svenska ryttare vi har! Är stolt över att vara hästtjej i vårt lilla land.
Peder är nog ändå helgens största stjärna/hjälte tillsammans med All In. Den hästen måste ju vara en "once in a lifetime"- häst??! Dom passar varandra så otroligt bra! Under söndagens final tror jag knappt att jag andades under tiden han red... men jag var med över varje hinder... fråga Patric *haha* Het sjukt!
Rös i hela kroppen när sista hindret var passerat och man sedan ser Peder krama sin häst efteråt. Vilken känsla... att få vinna på hemmaplan dessutom! WOW! Grattis Peder... du har lyft vår sport ännu ett steg högre!
Grymt! <3
 
Efter en hästhelg var det idag dags för inskolning för våra små busfrön.
Känns skönt att de ska få utlopp för sitt bus och kreativitet om dagarna, samtidigt som jag ska komma in i vardagsrytmen igen. Men visst är det så att det även känns jätte vemodigt och konstigt... sen när blev de såhär stora liksom? Mina smååå bebibsar på 2500 & 2235g....? Jag fattar det inte.
Jaja... iallafall... vi steg ur sängen strax efter 07.00 och klädde oss, och kollade lite tv innan det var dags för gröt. Någon minut innan kl 09.00 mötte vi upp Zandra och Amilia och sedan gick vi mot förskolan.
Moa och Ida verkade nästan veta att vi skulle göra något kul...för dom trövde rakt in utan att knappt blinka... Amilia höll sig llite närmre sin mamma en stund. Det tog sedan inte lång tid innan de tre små trollen började utforska stället och leka. Det var en lättnad att se att det verkade så trygga så snabbt. Mina små tjejer... <3
Mycket bus och en liten fruktstund hann vi med innan det var dags att gå hem igen. 2 timmar startade vi med idag. 9-11. I morgon ska vi vara där från 9-14. Spännande. :) Efter att middagen var intagen idag somnade de fort... De sover ännu. Har sovit i snart 1½ timma nu. <3
 
 
 
 
Det tog på krafterna at vara på dagis <3 ;)
 
 
 
 
 
RSS 2.0