Sommarvärme, återbesök m.m

Det har varit härliga dagar det senaste med sommarvärme och hästarna går ute på nätterna.
 
Just nu sitter jag i soffan tv-rummet... resten av min lilla familj sover. Barnen sover förhoppningsvis någon timma till innan de vaknar och förväntar sig välling mitt i natten ;)
Kände att jag behövde skriva av mig lite här ikväll... det var ju ca två veckor sedan senast nu.
Ja så hur gick det med återbesöket nu då för Tubbes del? I tisdags var vi tillbaka på hästkliniken i Kba, besöket tog ca 20 min och det konstaterades att Tubbe var hältfri och hans rygg var inte längre spänd och han reagerade inte vid beröring. Så nu blir det i gångsättning igen, Kände mig såååå lättad och glad på hemvägen <3
 
Så just nu skrittar och travar vi på våra små utritter. i onsdags och torsdags kändes han glad och fin. Red på hacket och med nosnät pga. pollenet i luften. Sedan fanns det inte tid varken fre el lör för ridning, så det fick bli en sväng i kväll. Idag tog jag dressyrtränset... Kände efter halva vägen att jag bara ville hoppa av hästen, lämna honom och gå hem. :( Han är 9år, vi har tränat och tävlat dressyr under snart 5 års tid... han har bara vilat i två veckor... ändå var det som att börja om på ruta 1! Så fort man håller stöd i tygeln blir det antingen broms eller bara en spänd häst som i varje övergång kryper ur formen. Om jag då tar tag i honom då studsar han eller backar för att han tjurar i hop. Kände mig totalt jävla värdelös som ryttare i kväll... när jag red lätt och försökte få honom att gå i en mjuk, låg form och bjuda framåt samtidigt, men det bara blev stelt och stretigt och jag dessutom inte kunde hålla tätt pga av ansträningen ville jag bara gråta. Fy va deppig jag blev... Svettig lite ledsen och framför allt arg, rullade det många tankar i mitt huvud på vägen hem till stallet. Jag lånade ju Ted några gånger nu när stallkamraten var i väg i London. Det är nyttigt att låna andras hästar i bland. Ted är väldigt snäll, har inte så mkt gång utan rör sig ganska platt... men han är som smör i munnen jämfört med Tubbe, när han förstår vad du vill att han ska göra kan man bara sitta och gunga med i hans trav. Önskar att Tubbe vore lika trevlig munnen. Får väl testa att byta bett eller nått... :/ 
 
Älskar min häst över allt annat... men i kväll kändes det hopplöst. Jag förstår verkligen inte hur jag ska rida honom för att få loss honom i munnen... han är som ett järnspett och min armar känns som armeringsjärn och inte alls så följsamma och mjuka som jag vill att de ska vara. Ny dag i morgon, då hoppas jag att allt känns bättre igen. :)
 
Något som jag gläds över är att jag ÄNTLIGEN vet vart Pinnen bor, hästen som jag tidigare hade på foder.
Jag har fått kontakt med ägaren... Han ser ut att må toppen. Så underbart att äntligen veta vart han är <3
Som jag undrat och funderat... Nu kan jag dessutom få följa dom på fb. Vilken lycka :)
 
Nått annat jag gläds åt är Jennifer och Iduns lyckade tävlingshelg.. Personbästa i torsdags på 68% i en LB:2 och sedan felfria rundor i gårdagens div 3 hoppning med 95cm hinder, där laget kom på andra plats.
Så himla kul och så värd hon är framgångar som hon kämpar och tränar <3
 
Nu får vi pausa hästsnacket lite och berätta om gårdagens resa till Kungälv där vi var på tvillingträff.
Har ända sedan jag var gravid varit med i en fb grupp som heter tvillingar 2016. Nu fick jag träffa några  av de mammor jag följt under ett års tid. På något konstigt sätt känns det nästan som att vi redan känner varann fasten vi aldrig setts förut, en ganska kul känsla.  Moa och Ida är bland de äldsta i fb gruppen.
Det blev gruppfoto på alla som var där och vi valde även att låta fotografen fota Moa & Ida och köpa de bilderna. Kan ju bli spännande att se hur de blev... dom satt inte stilla i många sekunder kan man säga :D *haha*
Det var en trött familj som återvände hemåt efter en lyckad stund tillsammans med alla dessa tvillingfamiljer :)
Moa och Ida fick inviga sin pool när vi kom hem, det tyckte dom var latjolajban :)
 
På tal om Moa & Ida så håller jag på att rusta upp vår extra vagn nu, mountain buggyn som jag köpte i mars månad. :) Snart är den solblekta klädseln ett minne blott :) Känner mig riktigt nöjd! :)
 
Nähä... dags att lägga sig... i morgon ska vi gå till banken och växla in mynt :)
och gå till bibblan och låna böcker :)
 
Godnatt
 
 
 
 
Det fick bli lite bilder på mig och Pinnen.
Du är saknad... men vilken go känsla att äntligen veta vart du är <3
 
 
 
 
RSS 2.0