Försäkring

Måndag och dax att ta tag i livet igen. Helgerna utan jobb är rätt sköna ;)

Spenderade hela lördagen i stallet tillsammans med Lena & Gerry. På morgonen och sedan större delan av dan härjade det ett rejält åskoväder hos oss... :( Det blev uppehåll och Caesar, Ragge & Bojen släpptes ut. Precis när det var gjort kom det en störtskur igen! Jag ocj Lena var genomblöta... så vi gick in en stund för att byta kläder och torka. Precis när kläderna var bytta blixtrade det och small på samma gång...! Jordfelsbrytaren i huset slog på. Jag slängde på mig skorna igen för att kolla att gossarna ute i hagen var okej. De syntes inte till när jag kom ut.. dom hade gått bort längst bort i sin hage.

En stund senare när ovädret gått förbi kunde vi äntligen släppa ut Letzie & Tubbe. Det var helt odramatsikt. Letzie pep lite sedan gick dom tillsammans och betade. Super skönt!

Efter middag drog vi i gång med stallarbete. :) Målning och montering stod på schemat. Hyllor i foderkammaren, fler krokar på väggarna, en hylla till stereon m.m Det blev verkligen super bra!!!
Kommer ta lite bilder och visa här så småningom. :)

Igår var jag oxå i stallet större delen av dagen. Åkte dit vid 14. Hämtade Jennie fbg. Som tack bjöd hon mig på middag, pizza :) Lite senare skrittade vi ut en sväng på Letize och lilla Tubbe. :) Trodde han skulle vara ganska tittig av sig igår eftersom att det blåste rejält. men nä... tittig kanske, men han lyssnade på allt jag bad honom om. Söte häst :) Det var nog mer så att fröken Letzie krånglade lite. ;)
Senare blev det även en liten skrittrunda på Caesar & Ragge. Kom hem 21.30, satt i soffan en stund och kollade lite hööks katalogen men gick ganska snart till sängen.

Idag blev det inte mycket till ridning. Regnet öste ner med jämna mellanrum när jag vaknade. Åkte upp och mockade. Idag la vi faktiskt på allihop varsitt täcke... typiskt nog så kom ju solen fram nu när jag kom hem...
Är inte det lite konstigt? ;)

Har ringt Sveland idag om försäkring på lille Tubbe. Det blev en A1 försäkring med 50000 veterinärvård.
5300:- om året kommer det kosta att ha den lille busen försäkrad... rena rånet! :S men men...
det får det la vara värt. ;)

Så nu är det bara ägarbytespappret som skall skickas med posten idag sen är allt klart. :)

Känns super spännande.... Lilla Turbin :)

Sötnöten kommer rusande till en när man komer ut i hagen. :) Han är verkligen nyfiken och social :)

Då var det över

Ja nu är letandet över och i stallet står en liten kille vid namn Turbin. :) *lycklig*

Kan inte annat än säga att jag var lite nervös när jag satt i bilen påväg ner till Slöinge i dag starx efter 14...
14.45 skulle lille Turbin besiktigas. :)
Timade det så bra att Hanna (Turbins matte) svängde in på parkeringen precis när jag hade stängt av bilen.
I receptionen fick vi order om att lasta ur och gå ner till ridhuset med den lille karbaten. Veterinären som skulle besiktiga blev Jenny Bergold. Henne har jag träffat ett par gånger innan. 

Besiktningen gick bra och Jenny tyckte han var jätte söt! :) Även om hans tålamod var lite kort ibland. ;) 

När det var färdigt och det stod klart att han hade gått igenom flög det tusen tankar genom mitt huvud... 
Helt plötsligt insåg jag att jag är ägare till en 3åring om bara nån timme. Kändes helt knas... men sååååå spännande! :) 

Kl. 16.30 rullade vi in på gårdsplanen på Herrbo gård. Hanna ville se vart han skulle bo så hon körde hem honom åt mig. Det var en förvånad Turbin som klev ur transporten. Det blev mycket nytt för honom i dag den lille stackaren... först veterinären och sedan nytt hem. 
Han fann sig snabbt tillrätta i nya boxen. Med lite hö och vatten så var allt frid och fröjd... :) Tror han gnäggade två ggr. annars stod han bara helt tyst. :) Duktig bebis! 

När papprena var skrivna hade klockan blivit närmre 17.30 och Hanna som skulle på träning fick snabba sig i väg. Hon såg lite ledsen ut när hon sa hej då till Tubbe... :/ Fattar att det måste känns as jobbigt att sälja sin häst! När Hanna hade åkt tog jag in resten av gänget så att Letzie och Tubbe fick hälsa på varann. Det gick bra... Tubbe var lite blyg, och Letzie... ja hon pep så fort han tittade på henne ;)

Jag hoppas verkligen att han ska trivas hos mig. Jag ska göra ALLT för att han ska få det bra! :)
Det lovar jag!  

Tycker att det känns såååå enormt spännande! Har nog inte hunnit fatta det riktigt ännu.Jag håller tummar och tår!

Då var det återigen torsdag.

Var ju som sagt  ute i måndags och provred en pålle som står ca. 40 minuter här i från.

Han är en valack på 3 år efter en hingst som heter Advokat 963. Mamman är ett fullblod. Han är än sålänge ganska liten, men han har växt en hel del i sommar som kommer no fortsätta växa lite till. Så min förhoppning är att han blir runt 160 i mankhöjd! Han har färgen mörkbrun.. :)  Fastnade för honom fort!
Emily var med och provred honom såklart och hon tyckte också att detta skulle vara nått för mig. Så nu hoppas vi på att vi har rätt magkänsla :) I morgon håller jag alla tummar år tår... då är det veterinär besiktning. Jag ska möta honom och hans ägare på djursjukhuset, och vara med under sjäva besiktningen.

Känns jättespännande! Snart kanske jag är ägare på en häst till (förutom min fine gamle gentleman). 

Bilder kommer under helgen om han nu klarar besiktning och allt går en enligt planerna. Men det kan man aldrig veta försen allt är klart. Men sm sagt... håll tummarna för mig och lillkillen :) 

Hade hovslagren hos mig i går. Så Både Caesar & Nemo fick nya skor. Jag hoppas verkligen Nemos skor sitter kvar idag!! Annars blir jag lite trött... 
Han ska få åka hem till sin matte ieftermiddag/kväll igen. Kommer rida honom lite hemma hos Caroline ett tag till.
Planen är att han ska få följa med på KM om en månad ca. Så det gäller att skorna sitter kvar framöver så att vi kan träna lite!  

Hann inte rida igår så det får bli nu i eftermiddag innan Nemos ska köras hem. 

Ska vli en stund nu innan det är dax att slänga på sig stallkläder. 

Bye Bye 

  

 

Caroline & Nemo <3

Nemo med matte Caroline <3

RSS 2.0