Nytt år med nya mål och möjligheter.

Snart är 2012 här... men först minns vi året som gick.

2011 har varit ganska händelserikt på hästfronten för min del... här kommer lite höjdpunkter och resultat. 
 
Reslutat 2011

17/4 Div 3 omg. 1 Tvååkers kör & ridklubb.
        Pinnoccio LB:0 56,8% plats: 20/34.
                      LC:1 59,6 % plats: 22/40. 
                      Pinnens första riktiga tävling.

15/5 Div 3 omg. 2 Kvibille ridklubb.
        Pinnoccio  LB:0 58,4% plats: 16/28
                       LC:1 61,1% plats: 23/36 

12/6 Div 3 omg. 3 Kungsbacka ridklubb.
        Pinnoccio  LB:0 61% Totalplacering lag: 5/9 lag. 

3/7 Programridning på Himledalens ridklubb för ridtravare. 
      Jag och Caesar skrapar i hop 66.66% procent, vilket blev dagens högsta resultat sas det.
      (Detta helt utan nånstörre träningsansträngning före) 

18/9 Klubbmästerskap Tvååkers kör & ridklubb.
      Hot Rags (Ragge) LB:1 62,4% plats: 7/12 

25/9 DM hoppning, ridtravare. Himeldalens ridklubb. 
        Caesar
       40cm clearround, felfri
       50cm Dm-klass, 4 fel. 

9/10 DM dressyr, ridtravare. Stannums lantbruk, Gråbo. 
       Caesar C:1 71% plats: 1 = vinst och distriktsmästare! :) :)

Är nöjd med mina insatser 2011. Detta var mitt andra år som tävlande.
Jag visade Pinnen tävlingsbanorna vad det gäller dressyr och det tyckte jag han tog bra. Hade jag haft lite mer erfarenhet själv hade vi nog kunnat nå ytterligare lite längre. Vet att han kan... det har jag sett nu när han kommit tillbaks till sin ägare. :) Är hur som helst nöjd med vad vi gjrde tillsammans och hur han faktiskt utvecklades under tiden vi hade tillsammans.   

Vinsten på DM:et med Caesar är det största som hänt mig i tävlingsväg... fattar fortfarande inte att vi gjorde det. Är så lycklig! Äntligen var det Caesars tur att få glänsa! <3


Andra händelser/datum att minnas detta år vad det gäller hästar.

Jag lyckas kravla mig över 1 meter med Pinnen. Arennalin och lycko känslan efter det var stor :) Tack Pinnoccio!
Detta år gör jag även min första riktiga hoppträning någonsin, även detta med Pinnen. Träna gjorde vi hos Carl Dyrendal i Slöinge. Fick erbjudande om att köpa Pinnen, men tackar nej och därmed började letandet efter ny häst. Träffar på Ludo hos familjen Dyrendal och kärlek uppstår :) Men det blir inget köp, jakten går vidare.

I juni efter att div 3 är avklarad åker Pinnen återigen hem till sina ägare. Redan samma dag hämtar vi hem Nemo till mig, kompisens fux valack på 169cm i mankhöjd. Kände mig sååå lyckligt lottad som fick chansen att ta hand om honom över sommaren. Men tiden gick och jag insåg mer och mer att jag tyckte han var för stor.

 I Augusti åker Emily med mig ner till trakten runt Getinge för att titta på en häst. Detta var Turbin. Det fanns ingen större tvekan... honom ville jag ha, och så blev det. Största händelsen i år tillsammans med DM..., den 26/8 blir jag ägare till Turbin (Tubbe).

Det finns fler kul minnen från Augusti månad: 14/8 Jag följer med ner till skåne och tittar på när Ellen Goiting rider SM i ponny dressyr. Hon och Carlos tar hem silvret bland B-ponnyerna! Detta var verkligen så kul!!! Grattis igen Ellen! <3

Under året har jag ävenbesökt ett par tävlingar: Gbg horseshow, High Chaparral, Strömsholm och Falsterbo horseshow. Alla tre stora tävlingar. 

I oktober var det som tidigare nämnts dax för distriktsmästerskap i dressyr för ridtravare. Jag tvekade länge på att åka... men ångrar det INTE idag. Caesar visade att gammal är äldst och vinner på 71%
Är så stolt över honom <3 

Kan ju göra listan lång på vad jag har varit med om detta år. Men jag väljer nog att avsluta här ändå. 

Några bilder från året får avsluta sista inlägget 2011: 


Caesar och jag på DM


Ellen & Carlos på SM


Jag och Pinnoccio på hoppträning.


Turbin <3Med detta vill jag tillsammans med mina hästar önska alla ett Gott nytt år!
 
Under 2012 hoppas jag på många roliga saker att skriva om och fler läsare givetvis. ;) 

På återseenende 2012 /

Annelie 
Caesar & Turbin.


 
       
      

 

Stormvarning

Så var det torsdag igen... och ännu en gång stormvarning.
Min kära svägerska som jobbar på taxi har haft 3 lediga dagar..,
så vi har trotsat vädret och ridit i både blåst och regn.

Kan bara säga att regnkappan är att rekonendera. Är super nöjd! Testade den igår för första gången. Hade tänkt att testa den första gången när jag red Caesar. Han är ju gammal och trygg (tänker på om det skule fladdra i tyget) med det mesta. Men eftersom Mia var med och skulle rida på honom fick jag ta Tubbe som testkanin. Tog på mig kappan och rasslade och prasslade med den framför Tubbe i stallet för att se reaktionen. Den blev inte stor... han ryckte till först, sedan brydde han sig inte mer. Då tyckte han det var värre när jag spolade av föttera på honom 15 minuter tidigare ;)

Var försiktig när jag skulle hoppa upp och var beredd på ett litet skutt... men det kom inget skutt. :)
Vi traskade på och trots att det blåste, och både kappa och ländtäcke blåstes upp som en balong runt Tubbe så rörde han knappt en min... Han e bara för go! Var ju som sagt beredd på nått skutt i allafall ;)

Åter till kappan... den har sprätt/veck (som bogveck) i sidorna och mit bak som går att knäppa upp. Detta gör att den sedan täcker hela sadeln när man väl kommit upp på hästen. Vilket jag gillar! :)
Den har en stor luva och reflexer på sig.

Vad tycker ni om Hööks prylar förresten? Jag tog mig en titt på deras hemsida i går för att se om där fanns nått lämpligt att fynda på rean och det fanns det. Jag som redan har massor av schabrak "råkade" beställa två till... på rea. Tubbe fick ett blått med tillhörande luva till. :) Kommer bli flott. Även en brunt dressyr schabrak beställdes. Hittade även en snygg tröja jag ville ha, men den var redan slut, tyvärr.

Vad tycker ni då om Hööks? Jag är väl ingen super kund på Hööks direkt... tycker inte alltid deras saker håller måttet vad det gäller kvalite', tyvärr. Men fina schabrak har dom ofta! Får väl se vad jag tycker om kvalite'n på dom sen ;)


Som sagt har det varit blåsigt i två dagar, och det har regnat en del oxå. 
Idag gick smhi ut med stormvarning klass 2 i göteborg/bohus... så som ni förstår blåste det en del även här. 

Jag och Mia gav oss i väg ut på Caesar och Tubbe i eftermiddags. Vi red i skogen, där va det lite mer lä. 
Vi skrittade mest med hänsyn till att Tubbe blev vaccinerad i tisdags. Men vi travade och tog nån kort galopp oxå. Båda hästarna skötte sig exemplariskt. 

I morgon får dom vila, jag ska eventuellt in till stan för lite ärenden.

Nu ska jag gå in på tävingsdatabasen och skaffa livstidslicens till Tubbe.

På återseende! :)


Vaccination m.m

Då var julen avklarad för den här gången.
Vad fick ni för kul i julklapp?
Jag fick lite allt möjligt... allt lika bra och användbart :) Är super nöjd!

Fick bland annat en regnkappa som man kan ha när man rider! Super bra eftersom vi inte har tillgång till ridhus alltid. :)
Utav min svägerska fick jag en bok... ; Rid i harmoni med hästen av Perry Wood. Den ska såklart läsas :) Det var väl det i hästväg jag fick.På tal om hästar förresten så har mina fyrbenta vilat över julhelgen. Har varken haft tid eller ork till ridning i helgen.
Idag däremot var det dax igen. :) Hade med mig svägerskan; Mia. Vi skrittade en runda och bara hade det allmänt mysigt i solen. Märks tydligt att Tubbe har lång päls! Han var nästan lite småsvettig efter 45minuters skrittpromenad. Efter ridturen kom veterinären, jag upptäckte nämligen att Tubbe skulle va vaccinerard senast i dag! Oooups! 
Han var iallafall jätte duktig som alltid. :) Tror han charmade veterinären lite ;)   

Även i morgon ska Mia följa med mig till stallet. Kul med sällskap! :) Det är uppskattat!

Läste förresten om de nya reglerna angående klädsel och utrustning på tävling. Helt sjukt... har dom verkligen inget vettigare att komma med? Tur jag inte har så jätte mycket tävlingsutrustning...! Tråkigt är ju bara att jag antagligen inte kan använda mina 25 års presenter då!?
JW hjälmen har ju en stor logga därbak... fick även ett schbrak av mina bästis. Ett jättefint vitt från jacson, med Emilys företagsnamn på ; Övraby Dressyr. Usch... så trött man blir... :/

Läste även hos Anneli (stallekekullen.blogg.se) om de nya licens reglerna. Så det blir tlll att skaffa en livstidslicens för Tubbe nu så fort som möjligt!!! Hur har ni andra gjort?

Fick en sådan här regnkappa. Den på bilden kommer från Hööks, min från Ge-kås :)

Tubbe :)

RSS 2.0