En liten gnista av hopp :)

Igår var det midsommarafton...
Hur kunde tiden gååå sååå fort?? :O
 
Veckan som gått har jag haft fullt upp... igen.
Har målat husgrunden på vårt lilla slott här på Höråsen. Det blev en grå nyans och det blev riktigt bra tycker jag.
Häckarna hann jag även med att klippa. Så lite midsommarfint var här allt igår när våra familker var här och firade midsommar, åt gott och var uppe vid midsomarstången och dansade :)
Vi hade rest vårt fest-tält, och vi hann precis äta middagen och barnen fick dansa lite kring midsommarstången, sen lagom till vi hade satt oss i tältet och skulle äta jordgubbar och glass. Då kom regnet... och det var rejält.
Det är mysigt när det smattrar på tältduken :)
 
Efter all mat och efterrätt begav sig gästerna hemåt runt halv fyra och en timma senare var jag och matade min käre fyrbening. Han lyckades med konststycket att bli rädd för något och ta sönder övertråden till öppningen i hans och Carrillos hage. Så det var bara att ta fram grejer och laga... ;)
 
Jaja... väl hemma var det dax att förbereda inför kvällen gäster som vi skule grilla med.
Det serverades färskpotatissallad, kall sås och grillat, samt vitlöksbröd :)
Vi hade en trevlig kväll och Moa och Ida fick leka med både kusin Lovis och kompisen Älsa så länge de orkade... fram till 22 ungefär. :)
 
En bra midsommar helt enkelt. :)
 
Ikväll ska vi ha lite eget midsommarmys med god mat igen :)
 
Tubbe fick motionera lite idag. Longerade för andra gången med nya träningsgrejen.
Det känns bra och jag tror nog att det gör lte nytta... för antingen så är det jag som inbillar mig eller så blir han faktiskt ganska trött och jobbar i ett saktare tempo nu än förut. Nya prylen är väldigt simpel...
Man skulle nog kunna säga att det i princip är en täckesgjord i resår med två karbinhakar.
Dett fästes först i en ögla på longergjorden, runt rumpan och sedan i en ögla på andra sidan av gjorden.
Det här fungerar på samma sätt som ett equiband ungefär.... enda skillanden är att det inte finns ett band till att spänna under buken som det gör på equiband. Sedan kostar deta här 169:-... Equiband kostar 2700:- !
Så det käns värt att pröva detta och se om det kan hjälpa till att bygga ryggen lite bättre. Planen är att använda det 1-2 ggr/vecka. Tubbe är duktig och jobbar bra i det så nu känns det som att glädjen börjar komma tillbaka igen... Känns det inge vidare i ridningen så kan man ju glädja sig åt att det här går bra iallafall :)
 
Var förresten på arbetsintervjuw i torsdags morse.
Det kändes bra och jag är nöjd med min insats. :)
Om det leder till jobb återstår att se... de skulle återkomma i veckan.
Dessvärre är det ju extrapersonal de söker och det kommer ge jobb fram till och med december.
Arbetstiderna kommer vara .08.00 -16.30.
Åter igen har jag börjat fundera kring stallplats och inser att (beroende på vad för jobba jag får såklart) så kommer saker och ting att förändras till hösten och jag kommer behöva mer stallservice tror jag om jag ska kunna ängna den tid jag vill åt Tubbe och ändå orka med att sköta jobb och hem, samt mina små busungar.
Så ännu en gång florerar tankarna kring vart man skulle kunna tänkas flytta i såfall...
I nuläget finns det inget ställe här runt omkring som jag verkligen jättegärna skulle vilja flytta till.
Men som sagt allt beror ju på vad för slags jobb jag får oxå... men jag håller ögon och öron öppna tillsvidare.
 
Nu ska vi strax äta och fira midsommardagenskväll. <3 :)
 
 
En gammal bild på mig, Tubbe och Oldsen som är tagen på midsommarafton 2014 :)

Baksidan med att ha häst.

Fredagkväll... och bara kände att jag behövde skriva av mig.
 
Igår blev det ett pass i padocken. Det gick bra och det kändes okej.
Trots att jag "fuskrider" med graman nu... har aldrig tyckt att det ska behövas på Tubbe.
Eller jag ville inte att det skulle behövas... men det är ganska bekvämt att rida med faktiskt och det
känns som att Tubbe tycker det är okej han med.
Var ganska nöjd med oss då. Känner ju att vi har en del att hämta igen båda två i styrka efter dessa veckor som vi gått på sparlåga. Bara att jobba på tänke jag.
 
Efter att ha varot med pappa och tagit loss startmotorn på Oldsen var planen att bege mig till stallet och longera Tubbe med nya träningsprylen som inhandlades på Hööks förra veckan.
Men efter dagens ösregn var det rätt blött där så tog ett ganska snabbt beslut om att rida ut i stället.
Tanken var att "klätra" lite i de få backar som finns i Moaskogen som vi kallar den.
 
På med hackamore och sadel, och i väg.
Camilla sa att han hade varit gaska krånglig för henne i onsdags och bara löjlat sig och varit rädd för typ allt och velat vända hem å grejer. Tänkte att det ska vi råda bukt på idag. Han brukar inte vara sååå nöjjig med mig.
Men märkte ganska fort att herrn var på sitt mesigaste meshumör. Jaja... red i hop honom så gott det gick på hack och gasade på. Kom fram till vad som kallas ponnyslingan (ni som känner till våra ridvägar vet vad jag menar)
Travade runt lite där. Det finns små hinder att hoppa, men det gör jag aldrig när jag är ensam.
Valde att trava mot en av stockarna ändå... (ett skutt på 30-40cm) precis innan upptäcker Tubbe en vattenpöl precis bakom stocken och tvärnitar och vänder sig i vanlig ordning åt vänsteroch backar. Jag hade inte en suck.
Gled av och försökte hålla kvar i tygeln, ville ju inte att han skulle sticka.... men det gick inte och nästa sekund var han lös. *suck* Ropade och försökte få honom att komma till mig... men nädå. Han tittade bara på mig sen satte han av i raskt tempo hemåt. Bara att traska efter och hoppas på att aset är påväg mot pixsjö medans jag ringer stallkamraten. Hon och hennes sambo var ute och körde och kunde hjälpa mig att spana efter Tubbe.
När jag traskar på hemåt i rask takt ringer Emma och säger att han står i stallet.
Tur i oturen.
 
Med ett nedslaget självförtroende IGEN var jag förbannad och tänkte INTE ge mig.
In i sadelkammaren och bytade hacket mot graman och dressyrträns... Nu jävlar!
Red i padocken... men det var inte kul. Det gick bra... men det är ju inge kul att rida i padocken bara för att få nån typ av hämnd och sin vilja igenom. Där vill jag ju rida för att det är kul och vi ska jobba tillsammans.
Nä... fy va besviken jag var. Ledsen för att jag känner mig som den sämsta ryttaren och ledsen över att vi verkar ha hamnat i en ond cirkel där det är mycket motgångar just nu. Det känns bara som att jag förstör min häst.
Tankar kring hur jag ska träna honom för att hans rygg ska få bästa förutsättningen och han ska slippa vara öm där är något jag tänker på väldigt mycket... Skulle säga att det är det här som är baksidan med att ha häst.
Mycket oro och bekymmer stundtals...
 
MEN hur mycket man än vill ge upp kommer jag alltid tillbaka till samma tanke; jag gör ju det här för att det faktiskt är det roligaste jag vet och för att det ger mig otroligt mycket i utbyte för det mesta.
Alla har väl sina toppar och dalar, antingen man spelar golf, fotboll, tennis, kör cross, spelar schack eller samlar frimärken tex.
 
Jag önskar och hoppas kunna få mitt självförtroende åter och får känna känslan av att jag faktiskt kan igen.
Just nu är den bortblåst.
 
I morgon förmiddag ska jag vara sekreterare på ponnytävlingarna på klubben... jag har även köpt in och fixat i ordning alla priser, vilket jag gör för att jag tycker det är kul. Men det är en del jobb med det.
Det har varit två fullproppade veckor och jag känner att jag inte haft mycket ro i kroppen,
Jag hoppas allt går bra i morgon. Orkar inte mer motgångar just nu... behöver varva ner tror jag för att hitta tillbaka till mitt vanliga jag.
 
Skönt att ha någonstans att få skriva av sig och få lite utlopp för sina känslor en dag som denna, ibland behöver man det :)
 
Älskade Tubbe-trollet jag hoppas vi hittar tillbaka till en bra känsla igen...
 
 
 
 
 
 
 

Första djurparksbesöket m.m

Dags för lite bloggning igen.
 
Tubbe mår bra och han rids. Har dessvärre haft dåligt med tid de två senaste veckrna så han har inte jobbat så hårt direkt. Men det är så det är i bland när man har familj, då hinner man inte alltid med allt man vill. :)
Även om vi nu har sommaritd och det är ljusa kvällar så har man ju inte fler timmar på dygnet ;)
I söndags var vi i allafall i skogen och tränade tillsammans med Jennifer & Idun.
Det var både mysigt och nyttigt, hästarna var rejält trötta efteråt. :) och vi människor var glada och nöjda :)
 
I måndags blev det ingen ridning, det hanns inte med... först var jag i stan med mamma och kottarna och lånade massor av böcker på bibblan till dom. :) sedan var meningen att jag skulle hämta hem Oldsen...
Pappa följde med mig till vintergaraget... men för första gången någonsin så ville Oldsen inte följa med hem...
Han är nog lite sur på mig för att han har fått vänta så länge i år på att få komma ut. ;)
Pappa konstaterade rätt fort att startmotorn dessutom är paj... så han får vänta på att få komma ut på vägen en stund till. Surt... har längtat efter att få ut och köra. Vi har dessutom köpt två barnstolar till den nu sa att Moa & Ida kan följa med ut och åka igen :) Jaja snart kan vi förhoppningsvis cruisa igen :)
 
På nationaldagen saknade jag Oldsen mest.... det känns som att det hör ill att åka finbil då liksom.
Vi firade i stället dagen med ett besök på Borås djurpark. :) Moa & Idas första djurparksbesök :)alkong.
Vi fick se supersöta Leopardungar! Moa och Ida tyckte det var roligast i aphuset och i gethägnet där man får klappa getter och minigrisar :) Det var en mysig dag och det kändes som ett bra sätt att fira sverigesnationaldag på <3
 
Vi snickrade även klart vår saljé under helgen som gick. Vi blev riktigt nöjda... för att vara snickar-rookies blev det ju riktigt bra :) Så nu är vi redo för nästa projekt... :D fast nästa projekt blir inget byggprojekt utan det blir målning av husgrund och balkong ;)
 
På måndagen (den 5:e) Var jag på "kick off" med AD på Ästad.
Det var kul... det var ju förmodligen det sista eventet jag fick vara md på tillsammans med mina kollegeor.
Vi var på Ästad och gjorde fångarna på gården (mitt lag vann) och sedan fick vi även tillgång till spa- avdelingen.
På kvällen fick vi tre-rätters. Maten var god, men väntetiden på den var under all kritik! Vi fick vänta en timma på förrätten. Kan säga att vi alla var vrålhungriga!!!!! Kändes lite märkligt att vinka hejdå till alla när bussen skulle släppa av mig härhemma... även om jag vet att jag kommer träffa några av dom så känns det ändå ledsamt att vi snart skiljs åt helt och AD Sverige i Varberg blir ett minne blott.
 
Efter det här har jag även varit ute på min första riktiga "söka jobbrunda".
Det kändes bra och jag fick komma in och prata med den som var personalansvarig. Han fick mitt CV och nu är det bara att hoppas på att få ett jobberbjudande. ;) Det här är verkligen ett ställe jag skulle vilja jobba på!
Men självklart ska jag ge mig ut till fler företag och checka möjligheterna. Tiden tickar ju på nu...
Känns bra att ha tagit ett steg på vägen nu iallafall :) Börjar vänja mig vid tanken på att jag faktiskt inte kommer jobba på AD Sverige i framtiden.
 
Idag fick jag spontanbesök av Emily, Noel och Liam :) Så himla mysigt! Moa och Ida tyckte det var jättekul att busa med Noel. :) Dom somnade gott i sina sängar när det blev läggdags. :)
Har träffat en annan vän ikväll oxå. :) Alexandra min barndomsvän, vi träffas jättesällan men fick ikväll till en träff på stan med kvällsmat. Det var mysigt att tjöta lite :D
 
Nu lite soffhäng med Patric innan sängen kallar ingen.
 
 
 
 
RSS 2.0