Återigen ett roligt ridpass.

Dagarna segar sig fram på jobbet...
För jag går bara och längtar hem och till stallet hela tiden ;b Är man hästnörd så är man... *haha*
 
Hade ju som sagt en mysig utritt med Emma igår, idag blev lite ridhusridning.
Vi gav oss av alla tre (Emma, Jennifer & jag) , Tubbe var som alltid lite seg i starten... Han gick en bit bakom fjordingarna som höll ett friskt tempo. Kunde nästan fantisera lite om att Tubbe funderade över hur de små gulingarna alltid är så hurtiga... :b
 
Körde på lite samma ridmönster idag som det jag gjorde i söndags. Så det betyder lite skänkelvikningar mellan konor bland annat ;)
Jennifer och Idun tog nåra skutt över två hinder. Idun såg så lycklig ut :) Hon laddade och hoppade gladeligen allt matte styrde på. Hon hade nog längtat efter att få flyga över hinder igen!
 
Tubbe var bra sugen han oxå... och var gång jag red nära hindren eller styrde minsta lilla mot något av dom spetsades öronen och han var på hugget direkt ;)
 
Innan vi kände oss klara för kvällen så fick även Tubbe ta nåra skutt... ;)
Ååå va kul han tyckte det var! Jag tyckte såklart oxå att det var kul... men mindre bekvämt att hoppa med en dressyrsadel och långa läder :b *haha*
 
Under kvällens ridpass testade jag att rida igenom LB:2 programmet... :)
Visserligen stämde ju inte måtten eftersom det är ett 20x40 ridhus. Men det gjorde inget... jag kunde ju ändå få ett hum om hur det skulle kunna funka att rida det programmet :) och ja... nu är siktet inställt på tävling ingen.
För LB:2 verkar kul att rida :) Får kanske ta och anmäla oss till årets första tävling...  :) :) :)
 
Är inne i nått rus nu... ridningen bara flyter på och det känns (utan att vilja låta skrytig) så mjukt och "lätt" för en gångs skull.. Är som i ett litet lyckorus efter var dag jag har ridit min lille häst nu. *lycka*
 
Kort sagt... just nu älskar jag mer än vanligt att vara hästägare.
Tubbe är mitt lilla lyckopiller som jag sagt förut!!! :) :) <3
 
 
En härlig bild från en av höstens strandritter. Här med Carro & Santos :)
 
 
 

Framsteg för mig och fjordprinsessan :)

I sönadags var vi ridhuset och trimmade lite jag och Jennifer.
 
Det var en sån där dag när det var så kul att rida att man nästan inte ville sluta :)
Tubbe var verkligen rolig att rida! Lagom framåt och ganska mjuk och go.
Kvällens roligaste övning var skänkelvikning i zick zack... det stod fyra koner längs med ridhusets långsida när vi kom. Så dom passade vi på att rida runt... först travde vi runt dom för att mjuka upp sedan kom jag på att man kunde rida skänkelvikingar i ett zick zack mönster oxå. 
Det var kul och det funkade så som jag hade hoppats på för efteråt var han mjuk och han lyssnade väldigt bra på skänkeln :) Så ja den övningen var nog inte så dum ;)
 
Mot slutet av passet bytte vi hästar och jag fick ta över fröken Idun.
Hon var jättetrevlig att rida denna kväll! För första gången kände jag att jag kunde rida henne på ett bra sätt.
Jag kunde få en bra känsla och kände mig inte så kass som jag tidigare gjort :)
Det var riktigt kul! Hon är riktigt rolig att rida när hon ger med sig och hon har ett härligt steg :)
Så ja... det går lite framåt, känns super peppande!
Nästa gång kanske jag kommer rida henne från början så att ag får lära mig att rida igenom henne från början...
Jennifer hade ju jobbat henne väldigt bra innan jag tog över i söndags ;)
 
Igår vilade Tubbe för jag var på tävlingssektionsmöte.
 
Idag däremot blev det en tur i den nyfallna snön tillsammans med Emma & Lukas. :)
Har längtat efter stallet hela dagen... och tittat ut genom fönstren på jobbet och önskat att arbetsdagens snart ska vara klar för idag...  så att komma upp i sadeln och ge sig ut på en liten runda var verkligen underbart!
Vi fick lite galopp i snön oxå ;) Hästarna verkade uppskatta det dom oxå! :)
Mitt lilla troll var väldigt samarbetsvilligt idag och gick riktigt bra. Så himla kul, är verkligen peppad på vårens tävlingar som jag sagt! :)
 
I morgon är det onsdag och då styr vi kosan mot ridhuset igen :)
 
 
 
 
 

Stallsysslor och bio

Vi börjar väl med fredagen...
Det som skulle blivit ett pass i padocken blev en liten utritt istället. Varken jag eller Jennifer var tillräckligt upplagda för lite "fin-ridning" i padocken... så nä, det blev som jag sa fredagsmys-ritt i stället. Utan sporrar eller nåra större krav på hästarna. Det blev ett kyligt fredagsmys... vinden bet ilsket i kinderna. ;) men det gjorde inget... vi pratade om alla världsliga problem vi hade att lösa som alltid och trots kalla fötter och fingrar blir det alltid en bra ridtur!
Men det var ganska gött när man sedan kom hem till ett varmt hus igen och god mat ;) Då var fredagsmyset fulländat ;)
 
Det är min helg denna helg. Det innebär att jag har morgonfodringen.
 
Red ut på en gummiboll till häst igår förmiddag...
Isvinden sedan kvällen innan höll i sig. Hade planer på att föröska hitta någonstans där det fanns lit snö att galoppera i så den lille hästen kunde få bli lite trött. Men det var lättare sagt än gjort att hitta lämpliga ställen (av dom vi brukar rida på) De flesta små vägar vi brukar rida på är nu skottade och ganska hårda i underlaget.
Efter en stund stötte vi på hundar och jägare längs vägen... fågel/jakthundar med oranga västar och människor med visselpipor. Dom tyckte Tubbe var väldigt märkliga.. (vet inte om dom hade sökövning eller nån form av riktigt eftersök... ) Trots att dom häll sig på åkern 100 meter i från oss och hundarna intehade det minsta intresse av Tubbe så tyckte han dom var väldigt konstiga... han blåste upp sig och sedan var han stel som en pinne och PIGG!
Vi tog av in på en väg vi brukar rida på... där fanns lite drivor... vi travade lite där. Han kändes verkligen as mesig och spänd/vinglig i hela kroppen... som att han var i flyktläge beredd att hoppa åt sidan om faran skulle vara framme ;) Han frusade och fräste.
 
Efter en stund upptäckte han ett badkar (som korna dricker i på sommaren) det var ju helt livsfarligt och kunde attakera, trots att han har sett det hunda gånger tidigare och de aldrig förut ens har föröskt hoppa på honom ;)
Men han kastar sig iallafall åt sidan... jag sitter kvar. Men jag blev ganska irriterad...och fick en liten dispyt oss emellan... men den striden gick jag vinnande ur och Tbbe blev tvungen att gå förbi.
 
Efter det var han ännu piggare :b
På vägen hem red jag på en stubbåker (som vi har tilllåtelse att rida på) där lät jag honom galoppera lite.
Han var som en gummiboll... så fort han fick minsta lilla tecken om galopp gjorde han nästan ett litet skutt upp i luften och rullade iväg. Han var inte nöjd om han inte fick galoppera igår... det var den enda gångarten igår där han kändes bekväm med sig själv... snacka om att ha spring i benen. :D
 
Aja... efter ridturen åkte vi på 50års uppvaktning hos Patrics moster. Det var trevligt. :)
 
Direkt efter kalaset åkte vi till stan för att gå på bio. :) Vi såg 100-åringen... rolig film!
Helt klart sevärd *haha*
 
Ja det var lördagen. Nu är det söndag. Hästarna är fodreade, utsläppta och det är mockat och klart i stallet.
Nu ärdet dax för nästa syssla... hämta hö!
Senare under eftermiddagen blir det troligtvis en tur till ridhuset med Jennifer & Idun.
Kanske att vi kommer byta häst en stund under dagens ridpass så att jag får rida fröken Idun en stund.
Vi får se... nu är det dax att hoppa jobbarkläderna och hämta hö :)
 
Ska försöka åka till begagnatboden i etermiddag oxå om det är öppet (en tjej har öppnat en begagnatbod för häst utrustning), behöver göra något åt Tubbes vinterkläder... han har börjat få skav... får hitta något att ha undertäcket tillsammans med bogskyddet, kanske ett tunt stalltäcke med blanktfoder.... hmmm ... vi får se hur hur jag ska lösa det. *suck*
 
Tills vi hörs igen... Ciao! :)
 
 
 
 
 
RSS 2.0