EM i Göteborg och förskolestart

Det går med raska steg mot höst och även om det är ganska ljummet ute idag blåser det ganska mycket.
Det känns nästan som lite höst.
 
Vi börjar väl med hästuppdateringarna. Tubbe har gått riktigt bra nu senaste tiden och jag är väldigt nöjd med honom. Tränade i onsdags för första gången sedan i maj. Det var en fröjd... vi bråkade inte en enda gång, han ara gjorde det jag ville. Vilken lycka! Då var han VÄLDIGT dyr! <3 Helt plötsligt kändes det som att jag kunde rida igen och inte var på nybörjarnivå som det känts som ett tag...
Kommer fortsätta med mitt motionsupplägg med ridning 3 dgr och longering två/vecka.
Det plus kiriopraktor verkar vara det han mår bäst av. Hoppas det håller i sig!
 
I torsdags umgicks jag och busfröna med Mia (min fd. svägerska)
Vi åt lunch tillsammans och tog sedan en tur till Hööks där Mia inhandlade en ny snygg hjälm!
På vägen hem stannade vi nere på SIAglass och köpte med oss lite hem.
Sedan åt vi naturligtvis lite när vi kom hem ;)
Det var en supertrevlig dag och jag är jättelycklig att ha denna människa i mitt liv igen.
Hon är en friskfläkt och vi har alltid kul och kan prata om ALLT!
Hoppas vi ses snart igen Mia... <3
 
Föregående vecka var det ju EM i Göteborg. Köpte aldrig några biljetter till varken hopp eller dressyr.
Varken tid eller pengar fanns till det. Men så i fredags skulle grannen upp och kolla läget på Heden och mässan.
Så då hängde jag på. Vi tog tåget upp i fredags eftermidag i spöregn... kändes ju inte så upplyftande... men lagom till vi anlände till Gbg hade det slutat regna och vi slapp regnet hela besöket!
Köpte ett nytt schabrak... trots att jag har en uppsjö... men just ett blått med blinghar jag ju inte. ;)
Det inhandlades på Börjes och jag är jättenöjd med det! Kommer ha det till tävling. Har ju nämligen förståt att man inte måste ha vitt schabrak som jag alltid trott ;)
Vi följde även upplösningen av dressyrfinalen på storbild. Väldigt spännande!
 
På lördagen sedan tog jag och Patric barnen och åkte tåget upp igen för att se på fyrspann i slottskogen när de körde sitt maraton. Men först började det hela med att Moa gjorde en favorit i reprid och blev åksjuk... så hon spydde ner sig i bilen påväg till tåget... typiskt. Tur vi hade ombyte med!
 Jaja i slottskogen var det en riktig folkfest och det var knökat med människor överallt! När vi fått nog av det tog vi en kort sväng inom nordstan innan vi skulle hemåt,
och fick då ÄNTLIGEN inhandlat gummistövlar till barnen! :)
Det har varit aktuellt ett bra tag nu eftersom förskolestarten var på G. Check på det! :)
 
Vilket EM det blev ändå... och vilka svenska ryttare vi har! Är stolt över att vara hästtjej i vårt lilla land.
Peder är nog ändå helgens största stjärna/hjälte tillsammans med All In. Den hästen måste ju vara en "once in a lifetime"- häst??! Dom passar varandra så otroligt bra! Under söndagens final tror jag knappt att jag andades under tiden han red... men jag var med över varje hinder... fråga Patric *haha* Het sjukt!
Rös i hela kroppen när sista hindret var passerat och man sedan ser Peder krama sin häst efteråt. Vilken känsla... att få vinna på hemmaplan dessutom! WOW! Grattis Peder... du har lyft vår sport ännu ett steg högre!
Grymt! <3
 
Efter en hästhelg var det idag dags för inskolning för våra små busfrön.
Känns skönt att de ska få utlopp för sitt bus och kreativitet om dagarna, samtidigt som jag ska komma in i vardagsrytmen igen. Men visst är det så att det även känns jätte vemodigt och konstigt... sen när blev de såhär stora liksom? Mina smååå bebibsar på 2500 & 2235g....? Jag fattar det inte.
Jaja... iallafall... vi steg ur sängen strax efter 07.00 och klädde oss, och kollade lite tv innan det var dags för gröt. Någon minut innan kl 09.00 mötte vi upp Zandra och Amilia och sedan gick vi mot förskolan.
Moa och Ida verkade nästan veta att vi skulle göra något kul...för dom trövde rakt in utan att knappt blinka... Amilia höll sig llite närmre sin mamma en stund. Det tog sedan inte lång tid innan de tre små trollen började utforska stället och leka. Det var en lättnad att se att det verkade så trygga så snabbt. Mina små tjejer... <3
Mycket bus och en liten fruktstund hann vi med innan det var dags att gå hem igen. 2 timmar startade vi med idag. 9-11. I morgon ska vi vara där från 9-14. Spännande. :) Efter att middagen var intagen idag somnade de fort... De sover ännu. Har sovit i snart 1½ timma nu. <3
 
 
 
 
Det tog på krafterna at vara på dagis <3 ;)
 
 
 
 
 

Bröllop

Efter förra inlägget har det hunnits med två bröllop och mkt mera.
 
Att få gå på bröllop är bland det bästa jag vet. Att sedan bli bjuden på två stycken samma år med en veckas mellanrum... vad är oddsen för det? ;)
 
Förra helgen var vi på Jimmy & Kristins bröllop. De vigdes ute på en äng utanför sitt hem.
Vädret var inte riktigt utebröllopsvänligt kvällen innan och även på morgonen öste regnet ner en stund.
Men lagom tills dess att vi satt oss i bilen och var påväg till vigseln började de tunga regnmolnen lätta och i bland kikade tillochmed solen fram. Vilken fullträff! :)
 
Vi var en glad skara människor som stod där på ängen och väntade ivrigt på att få skåda vårt brudpar...
Tror vi allihopa log stort när de kom gåendes. Det var ett sååå fint brudpar <3 
Vigseln var lättsam och lite skratt och fniss blev det :)
När vigselceremonin var över begav vi oss till kvällens festlokal, gårdens lilla stall som Kristin inrett supermysigt!
Vi åt gott och skålade och pratade... Det blev en mycket trevlig kväll med bla. poängpromenad med roliga och kluriga frågor :) Jag fick tagit lite mod till mig, och var kvällens ende talare.
Tack Jimmy & Kristin för att vi fick vara med och fira er stora dag <3
 
Mådde bra i söndags och for till stallet runt lunch för att få lite tid med min fyrbente vän,
medans Patric låg hemma och vilade sig ;)
 
Tog med honom till padocken för ett litet pass. Känslan var sååå bra och i mitten av passet kom det nästan lite glädjetårar. Vi bråkade inte en enda gång och han var avspänd och bjöd i ett lagom tempo.... det kändes helt galet bra! Tidigare i veckan hade vi ridit ut med Jennifer och Idun... då blev Tubbe skrämd av en crossmotorcykel och tramsade rejält genom att backa tvärs över landsvägen och studsa och krångla... Så jag hade inte förväntat mig mycket när jag satt upp och skulle dressyra.
 
I måndags var vi sedan hos Emily. Hon red honom då och han var lika lugn och fin då. Det var balsam för själen att se honom jobba och  se så nöjd ut. :) Tisdag och Onsdag tog Camilla hand om honom och i torsdags fick han träffa kiropraktorn. Så nu vilar han. I morgon ska han börja sättas igång igen. :)
 
Lite trött i mössan idag efter gårdagens bröllop.
Igår fick vi vara med och fira Anders & Jennie som sa ja till varann <3
Självklart var vädergudarna inte riktigt på solhumör... utan regnet föll nästan hela dagen.
Men egentligen var det inget som störde. Vigseln var utomhus, men vi hade tak över huvudet och det var rent av väldigt mysigt och stämningsfullt när regnet smattrade på tälttaket.
Det var nästan inte ett öga som var torrt när Jennie leddes fram till Anders av sin far och morfar,
till tonerna av hopplöst förälskad som spelades på gitarr.
 
När de sagt ja till varann skulle de fotas och då fick vi andra lite bubbel och smörgåssnittar medans vi väntade.
Jubel utbröt när de sedan anlände och vi skålade. Bordplaceringen var lyckad och jag hamnde intill två grabbar jag känner rätt väl ;) Kunde inte varit mer än nöjd med det :) Vi åt, skålade, lyssnade på tal och sjöng.
Festlokalen i Stegared bidrog till en väldigt mysig atmosfär och för mig var det så jag önskar att mitt bröllop en gång skall vara. Även denna kväll tog jag mod till mig och talade inför 52 personer... det gick bra och jag var nöjd med mig själv, ändra tills jag skulle avsluta. Det ville jag göra genom att bland annat tacka hela familjen Qvarnström för deras gästfrihet och för den tiden hästarna stod i deras stall. Jag har saknat dom ända sedan transporten lämnade deras gårdsplan hösten 2012. När jag påbörjade mitt tack brast det och jag blev lite lipig och hade svårt att prata tydligt.. så det var där mitt tal fick avslutas. Hann inte riktigt önska brudparet lycka till... men det har jag gjort personligen och i deras gästbok bland annat. Känner mig så glad och tacksam över att vi fick närvara denna dag och dela deras lycka.
TACK och återigen grattis Anders & Jennie... Är säker på att ni har många lyckliga år framför er.
 
Vill oxå tacka Gerry & Lena för allt ni bistod med under de år jag hade turen att få ha mina hästar i ert mysiga stall. Det var en rolig tid. Det var som mitt andra hem... och kvällarna blev alltid sena när man allt som ofta hamnade i köket på "after ride"- te ;) Träningsvärk i skrattmusklerna var en vanlig åkomma de åren.
TACK för allt! Ni är underbara! <3
 
med de orden och bilderna nedan avslutar jag blogginlägget för den här gången.
 
 
Jimmy & Kristin   
Jennie & Anders
 
 
 
 
 
RSS 2.0