Återbesök inbokat

På måndag (den 21:a) blir det återbesök i Kungsbacka för Tubbe, ringde och bokade det i kväll.
 

Red honom igår för första gången på 2 veckor.
Enligt konvalesens "programmet" som jag fick med mig hem skulle han skrittas anintingen uppsuttet eller för hand 20 minuter om dagen, gärna två gånger... Detta har tyvärr inte gått att genomföra innan pga. av väder och kryp...
Har känt lite dåligt samvete över att jag inte följt planen, men igår fick jag bevisat för mig själv att jag gjort rätt som låta bli pga. av flugor och andra kryp.
 
Skrittade en sväng i går efter jobbet. Tubbe var verkligen en ängel... trots att han vilat så mkt och borde haft ruskigt mkt överskottsenergi så traskade han på snällt :) Utan att titta på en en enda sak längs vägen! :)
Det som gjorde ridturen besvärlig var.. just det.;. ALLA KRYP!
Tubbe viftade och ruskade på huvudet så mycket att jag nästan trodde att han hade fått headshaking syndrome. :O
Han till och med vände och ville gå hem... stackarn. Kan då tillägga att han hade flugluva och massor av flugspary på sig... :( Jaja, det blev en runda på ca 25 min.
 
Även idag red jag en liten sväng... (samma som igår) och hoppades på mindre kryp... det regnade ju till och från och blåste. Det var faktiskt bättre idag och han var inte alls besvärad. :)
 
Känns härligt att få sitta upp lite försiktigt igen efter 2 veckors uppehåll.
Vet inte om jag bara inbillar mig eller om det faktiskt är så att han är mera framåt nu.... och snubblar mindre, faktiskt inte alls. :) Så nog har han blivit bättre av behandlingen! Hoppas det fortsätter så :)
 

Ska ha hand om kompisens häst i helgen. Vi ska mysa i skogen i hop :)
Hästen i fråga är en fjord-dam på närmre 30 år... :) Spännande känns kul att ha fått förtroendet :)
 
Full fart mot semstern! ;)
 
See You!
 
En bild på Tubbe som 3-åring :)
 
 

Mini semester i Skåne ;)

Sommaren har verkligen tagit i med kraft veckan som gått.. det har bara varit soligt och varmt ända tills igår.. Nu regnar det och har  gjort det sedan i gårkväll... ganska skönt! Naturen behöver vatten! och jag behöver en aning lägre temperatur ;)
 
Har varit på mini semster i helgen.
Vi fick sluta lite tidigare i fredags eftersom vi skulle ner till Falsterbo! :)
Så vi åkte in till stan och hämtade ut ringarna och innan vi gav oss av mot skåne,
åkte vi till Tubbe och pussade lite på honom oxå :)

Vi åkte ner till Ängelholm, där blev det ett litet break för en matbit, som vi intog på Burger King.
Sedan fortsatte vi resan mot Lund där vi skulle bo över natten :)
Kom fram till hotellet, checkade in och bytte om nästan direkt.... vi var badsugna :D
Satte oss i bilen igen för att åka på upptäktsfärd... Vi hitade ganska fort ett badställe som såg väldigt lovande ut.
Knatade ner till stranden (där man hade utsikt över Malmö), gick i vattnet... som var ganska långgrundt.
Tycker det känns lite konstigt att det bara är vi och småbarn som badar, men tänker att det nog beror på att det är så grundt. Men vi upptäcker rätt fort varför det var så. et var nämligen fullt med strävtsjögräs på botten längre ut... *BLÄÄÄ* Så ja... det blev till att krypa ner i det knähöga vattnet och bada :D Måste ha sett ganska kul ut.. men jaja... nu har jag ju iallafall tagit årets premiärdopp :D
 
Efter badet hittade vi en liten egen hörna länge bort på stranden där vi satte oss och "bytte" ringar :)
Solen lyste sådär gult som den gör på kvällen när den börjar gå neråt. Det var helt enkelt jätte mysigt ;)
 
Senare tog vi oss en tripp in till Lund för att leta mat... var lite sena ute så alla mysiga matställen hade redan slutat servera mat... så tillslut blev det en pizza på ett snabbmatsställe :b
För övrigt var Lund en väldigt mysig stad tyckte jag! :)
 
Vi avslutade sedan kvällen på hotellet med godis innan vi slocknade :)
 
Igår var det äntligen dax... en av årets höjdpunkter; Falsterbo Horseshow!
Fick sitta i bilkö i 1 en timma innan vi nådde området... men jag hann se Marina Mattssons, och Isabella Toveks ritter ändå :) Vi tittade lite på hoppning och lite på dressyr. Fick se Charlotte och Triviant och Patrik Kittel och Scandic visa upp sig oxå innan dagens slut. :) Underbart! Fick masor av inspiration som alltid, och är väldigt sugen på att träna och tävla igen... men det lär ju dröja... tyvärr. :(
 
På eftermiddagen började det regna... men vi klarade oss relativit bra ändå från regn... vi hade köpt ett stort paraply på Jula som vi hade med oss ;)
 
Blev två inköp på mässan oxå... ett Hansbo schabrak (mörkblått med grön och vit kant) och ett par nya tävlingsvantar. :)
 
Var helt slut igår när vi äntligen svängde in på gårdplanenen här hemma. :D Det tar på krafterna att vara i skåne ;) Patric var trött han med... det rätt hårt på krafterna att vara i Falsterbo :)
 
Idag har det bara varit slappt.
Det har som sagt regnat hela dagen... åkte till stallet vi 11.30 och släppte ut Tubbe. Sedan på eftermiddagen hämtade vi hö och efter det har jag inte gjort något vettigt alls... skönt att bara vara i bland. :)
Åkte till stallet en tredje gång nu vid 18 och gav Tubbe kvällsmat och pussade lite på honom :)
Han varkade nöjd över att få ha varit ute :)
Han såg förresten inte halt ut idag när jag släppte ut honom...! :)
 
Jobbar bara denna veckan oxå sen är det ÄNTLIGEN semster!!!!! :) :) :) :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klinkbesök och sommarhetta.

I fredags var vi Kungssbacka Jag, Jennifer & Tubbe.
Det blev hältutredning med böjprov och röngen...
 
Tubbe skötte sig exemplariskt! Jag var en stolt matte vad det gäller hans uppförande. :)
Det böjdes, longerades, böjdes igen, bedövades... ja sådär höll det på några gånger innan det kunde konstateras vart hältan satt. Domen blev inflammation i vänster framknä + i båda framkotorna :(
 
För att kunna utesluta att det berodde på att något var fel i hans knä röntgades han också.
Bilderna gjorde mig lugn... det fanns inget som tydde på några fel på knäet!
Eftersom veterinären vi hade även kan kiropraktik kände hon igenom hans rygg... även ryggen kändes bra!
Det var bra besked och jag kände en liten lättnad efteråt.
 
Frågan är ju nu vad hältan egentligen beror på... det är något jag inte riktigt vet.
 
Ordinationen efter besöket blev boxvila 1 dag sedan utevistelse i liten sjukhage... och metacam i 10 dgr.
Han skulle även skrittas ca. 20 min var dag gärna 2 ggr.
 
Det visade sig rätt snart att i denna värme och med alla kryp klarade Tubbe inte av att vara i sjukhage.
Redan första dagen efter bara någon timma började han springa runt i hagen. :(
Så han fick komma in i stallet igen... så sedan i lördags har han stått inne större delen av dagarna.
 
I måndags tyckte jag så synd om honom att jag på kvällen släppte ut honom i en av de vanliga hagarna en stund. Han sprang ett varv och gnäggade lite sen var han mer intresserad av gräset. Gjorde samma sak i går oxå... Mår så sjukt dåligt inombords av att se honom trampa runt i boxen, som förövrigt ser ut som tredje världskriget efter en dag...
Han är ju häst... och han förstår ju faktiskt inte varför i hela friden han ska vara inne eller i en liten liten hage helt plötsligt... :( så i kväll blev han oxå utsläppt, med flugtäcke och flugluva. Han verkade nöjd och var stillsam så jag lät honom stanna kvar ute, Jennifer tar in honom lite senare under kvällen när hon ridit Idun. Tur man har så bra stallkamrater! :) Har inte blivit mkt promenerande för hans del... det har varit sjukt mkt kryp och igår drog ett åskoväder in över oss... så då kändes det inte heller riktigt aktuellt. De två senaste dagarna har varit helt galet varma... det har nästan inte gått att vara ute alls... 30 gradig värme och nästan inga vindar. :S För varmt om man frågar mig!!!
Vad det gäller hältan tycker jag man konstigt nog ser den tydligare nu än innan... trots att han äter metacam, men antar att det är för att han står inne hela dagarna och kanske blir lite stel också.. (?)
 
 
Nu nog om Tubbes hälta tills vidare, och över till Patrics överraskning... :) 
 
Jag blev ju "kidnappad" i lördags.. :)
Färden gick först till Kungsbacka där var vi inne och köpte vägfika, samt örhängen :D
Vi åkte sedan vidare mot Gbg... och jag hade ingen som helst aning om vart vi skulle.
Det blev lunch/fikapaus i Kungälv vid Bohus fästning. Mycket mysigt! :)
När vi sedan fortsatte mot Oslo funderade jag en hel del över vart vi egentligen skulle... hade ju fått order om att ta med mig badkläder så hade fundering om spa... men kunde inte komma på så många som ligger ovanför Gbg. Kanske skulle vi till Stenungsbaden? Hmm... nä inte det heller...
När vi kom till skyltarna som talar om att vi närmar oss vägfärjan till Lysekil började jag ana...
Kunde det vara så att vi skule vill Vann? :) Efter ytterligare några mil kände jag igen mig... vi var tillbaka på Vann som vi besökt exakt ett år tidigare. :) :) :) Det är ett spa som ligger i Brastad någon mil från Lysekil.
Vi checkade in tillsammans med ett helt gäng festklädda norrmän... det skulle nämligen vara norskt bröllop på stället just denna kväll. :) Mysigt!
Sedan kröp vi ner i badet på spa-anläggningen. Underbart! Efter någon timma i blöt var man helt avslappnad och nästan lite trött. Upp på rummet om bytte om till "middagsklänning och skjorta" sedan åt vi gillbuffé ute på hotellets altan. Vädret var varmt, en aning kvalmigt nästan... helt lagom när man ska sitta ute i klänning ;)
Maten var god och under tiden spelade en trubadur lite musik. Vi njöt :)
 
När maten och efterrätten sjunkit ner tog vi en promenad... Nu kommer vi till det som kom att bli den STORA överraskningen. Vi gick ner på bryggan och såg på när ett par människor fiskade... vattnet låg alldeles stilla.
Vi småpratade och fnissade lite åt min balansgångsliknanade stil över bryggans plankor (hade högklackat på mig) Vi stannar till, kramas lite och blickar ut över vattnet. Jag vänder på mig ett ögonblick för att se mig omkring... när jag lika snabbt vänder mig tillbaka har Patric börjat gå ner i nån konstig böjd ställning där på golvet, plötsligt står han på "knä", ..sträcker fram en ring och friar! Jag visste knappt vart jag skulle ta vägen.. först trodde jag nog nästan att han drev med mig, och började skratta lite. Men sedan förstod jag att han menade fullt allvar... så dom kom det några tårar istället. <3 Så från och med den 5/7 är vi nu förlovade.
Vilken överraskning! <3 Patric du vet hur man gör.... JAG ÄLSKAR DIG! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0