Tävlingsdax!

I torsadgs gjorde jag och Tubbe vår första dressyrträning på två månader!
 
Det var en bra träning... visserligen kändes han lite trött, men det beror väl på att han faktiskt har vilat ett tag i samband med hältan. Vi tränade tillsammans med Jennifer & Idun denna kväll.
Jennifer har skaffat sig ett kandar till Idun... :) Blev sugen jag med... men det får väl vänta ett tag till ;)

Red ungefär 30min sedan bestämde vi oss för att det räckte. Efter träningen hade vi lite "tjejsnack" och fika i sadelkammaren hos Emily... Madde hade gjort banankolakaka.... super gott!!! :)
Det var mycket trevligt och man önskade att vi kunde göra det lite oftare :)
 
Till helgen blir det tävling. Då åker vi till Frillesås för att deltaga i Div 2 omg. 2.
Jag och Tubbe startar LB:2. Red honom i kväll i padocken en stund och det kändes helt ok efter en stund.
Bara jag som är ganska ringrostig... träninguppehållet har satt sina spår på mig oxå ;)
Har verkligen kommit på vad jag behöver öva på... avsaktning från galopp ned till trav... det är något jag alltid tyckte är svårt att göra snyggt och kontrollerat... så det ska jag öva på!
 
Den 21 september är det klubbmästerskap. I år kommer jag och Tubbe att starta LA:1
Har inga ambitioner med det mer än att genomför det med en hyffsad procent. De ska bli kul iallafall... det blir vår första LA:1 på tävling.
 
Innan jag slutar skriva för den här gången måste jag ju berätta att vi igår var på Munkagårdsgymnasiet, jag & Patric. De firade 30-års jubileum med öppet hus och lite aktiviteter, som traktorpulling och kalv-visning m.m
Är så otroligt tacksam över att jag har fått vara elev på en den skolan! Saknar tiden där mycket!
Ibland kan jag sakna att jobba inom lantbruket faktiskt... iallafall dagar som igår när man träffade vänner sedan skoltiden och påmindes om hur kul det var då! men när jag sedan tänker på varför jag slutade jobba med kor vet jag att jag gjorde rätt! Men jag är ändå så nöjd över vilken utbildning jag gått och stolt över att ha jobbat inom yrket! Tycker det är väldigt vilktigt att vi faktiskt vet vart vår mat kommer i från och att vi blir mer medvetna om hur viktigt det är att köpa svensk mat!
 
Tack alla på Munkagård för igår och för allt ni lärde mig under tre år (02-05) <3
 
Blev ingen lång uppdatering idag...
 
 
 

Tillbaka i vardagen igen!

Då var semstern över och livet börjar återta sin normala gång med jobb och stalltider :)
 
Det fina vädret försvann med semestern... det har varit busväder med åska, regn och blåst i snart 1½ vecka...
La på Tubbe regntäcke igårkväll... det är jag glad för. Vaknade i morse av att det regnade så hårt på taket och rutorna att jag knappt hörde vad jag själv tänkte :O Dåönskade jag lite att han hade varit inne... men å andra sidan är han häst och de är tåligare än oss människor, så kanske tyckte inte han att regnet var lika otäckt och ruggigt som jag tyckte ;)
 
Åkte upp till Gavin i onsdags... så nu har min lille häst ordning på fötterna igen! Skönt!
Vet inte om jag inbillar mig... men han känns MYCKET bättre att rida nu när fötterna är fräscha och korta... och skorna sitter hårt igen ;) Var och red ut med två kompisar förra tisdagen... då kändes Tubbe bara lam och väldigt försiktig nästan lite tafatt... så kändes han absolut inte varken igår eller idag! För första gången sedan han var 4 år krånglade han då med lastningen den där tisdagskvällen... han ville inte gå på :O Vilket i princip aldrig händer nu för tiden... men jag fick övertalat honom tillslut, fick använda lite hårdare ton är normalt... men iband måste man ju det.
Dagen därpå när vi åkte till Gavin gick han snällt på igen! :)
 
Red igår för första gången på en vecka... jag och Frida (fd. jobbarkompis, Iduns medryttare) trotsade blåsten och gav oss ut igår. Vilken underbar häst jag har... trots att han vilat en vecka, och att det blåste nästan storm (kändes det som) så traskade han på precis som vanligt och rörde inte en fena. Har man världens bästa 6 åring eller? ;)
Även i dag blev det en utritt, denna gång tillsammans med Emma & Jennifer :) Det var mkt trevligt och Tubbe skötte sig bra idag med :)
 
Påbörjade en ny övning under dagens pass... 
Körde lite trav i väldigt sakta tempo, en form av jogg... sedan ökade vi från det, så att det blev kraftigt förlängda steg (typ trav ökning) nåra meter, för att sedan gå ner i jogging tempot igen. Så växlade jag nåra gånger. Det kändes effektivt för att träna både hans rektionsförmåga för skänkeln och för att få bakdelen att jobba. Ska testa det här lite oftare och se vad det kan göra, om det kan göra någon skillnad :)
 
Westernsadeln jag skrev om sist passade förresten inte... tyvärr. Lånade hem den förra veckan för att prova, lät Gavin ta en titt på det hela när jag var där. Men han tyckte inte den läg bra, risken för tryck verkade för stor... så det blev inget köp tråkigt nog. Jaja, det var väl helt enkelt inte meningen att vi skulle ha den ;)
 
Nu blir igångsättningen mera fullständig och vi kämpar på mot omgång två i Div 2 som vi är anmälda till, den är i Frillesås den 7/9. Tänker inte pressa Tubbe utan vi kör på fram tills dess i lugnt tempo, sen gör vi så gott vi kan på tävlingen och hoppas på ett gott resultat. :)
 
Helgen som gick tillbringade vi i sälen. :) Patric körde cykelvasan! En mountainbike-tävling på 9.5mil.
Det var kul att vara med och se detta... nästa år har jag planer på att köra halva vasan på 4.5mil :)
Vi får väl se. ;) Patric var iallafall jätteduktig och höll sin plan och tog sig i mål på under 4tim. :)
Härligt! :) Bra gjort!!! :)
 
Nu är klockan på tok för mkt och det är dax att lägga sig och sova.
Godnatt! :)
 
Avslutar med en bild från midsommar på mig, Tubbe & Oldsen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 veckors underbar semester!

Semestern börjar gå mot sitt slut... har en vecka kvar nu. 
Vill aldrig mera jobba :b Det är helt underbart att få spendera sin tid hur man vill utan några viktiga tider att passa! 
 
Men visst har vi hunnit med en del bra saker oxå, vi har inte bra slappat ;)
 
Semestern startade med årets bästa helg... Wheels & Wings <3 :)
Vi cruisade på fredagen med nåra kompisar, men det var väldigt mkt bilar... och det stod mest still... så på lördagen slapp Oldsen svettas bland alla andra varma bilar. Vi parkerade honom vid vår stuga i Skrea och gick i stället och tittade på alla fina bilar tillsammans med mina föräldrar.
 
Hade även hand om kompisens fjordtant denna helg. En dam på närmre 30 år!
Vi tog en tur i skogen en tidig morgon tillsammans med två andra tjejer från det stallet.
Det var mysigt och Zindy trippade på och verkade glad :) Bäst av allt tycker hon det är när man matar hene med apelsin :) Har aldrig förut stött på en häst som faktiskt gillar just apelsin :D
 
På måndagen var det sedan dax för återbesök på Kungsbackas hästklinik med Tubbe.
Han skötte sig lika bra som förra gången :) Han böjdes och longerades...
Veterinären tyckte det såg bra ut och han friskförklarades:) :)
Så nu ska han sättas i gång. Skrittade honom någon gång efter återbesöket.... men blev inte så mkt ridning just den veckan för på torsdagen var det dax att packa in sig i bilen och åka till Töreboda, Fjordhäst SM 2014 :)
 
Det var en kul helg... :) Idun & Lukas var jätte duktiga! De presterade verkligen bra trots 30 graders värme och stekande sol! Lukas försvarade på fredagen sin titel som SM tvåa! :) Idun hamnade någonstans i mitten av startfältet. På lördagen var det stilhoppning och poänghoppning.
Emma och Lukas vann stilhoppningen!!! :) och Jennifer &Idun vann sedan poänghoppningen!!! :)
Poänghoppningen var riktigt rolig och spännande att se på :D Alla hinder gav poäng och man fick hoppa dom två ggr under ca 1½ minut. (?) Höjden var mellan 50-80cm (tror jag) förutom jokerhindret som låg på 95cm, där fick man 200p om man klarade det, om inte blev det minus 200p! Både Lukas & Idun seglade lätt över jokern 2ggr ;) 
Slutligen stod båda två på prisutdelning och Idun fick segertäcket! Underbart!!!!!!
 
Under söndagen var det SM i hoppning.
Förklassen gick riktigt bra! Även denna vann Idun! :) Men hon kändes lite trött i benen sa Jennifer.
När det var dax för själva SM-klassen där hindren låg på 90cm orkade hon inte riktigt. Så efter 4 hinder tog det stopp. Men va gjorde det... :) Hon är bland de bästa fjordingarna i Sverige :)
 
Det var en väldigt trevlig helg och vi bodde i ett gammal hus som var byggt någon gång under 1700-talet. :)
Man var nästan lite sugen på att skaffa fjordhäst efter att ha sett alla fina hästar denna helg. ;)
 
Veckan efter SM dagarna blev det lite strandhäng och bad med Patric.
Vi har även fått renoverat klart på toaletten på övervåningen, det enda som fattas nu är en lampa. :)
Det har verkligen känt som semster och man vill aldrig att den ska ta slut! Nu är det bara en härlig vecka kvar... med bland annat cykelvasan :)
 
Har ridit lite på Tubbe... vi har ridit ut en hel del veckan som gick.. har börjat jogga honom lite försiktigt nu.
Han känns bra! Nu är det bara hovarna som behöver lite vård igen! Det börjar bli långa och pga. värmen och torkan har de även spruckit lite. :/
 
Hittade en wetsernsadel på annons häromdagen.. för en billig slant. Om den passar Tubbe blir det affär :)
Har velat ha en länge... och nu när jag hittade en för en överkommlig summa kändes som rätt tillfälle!
Sadeln kommer användas vid utritt, kanske vi startar något för blåbär framöver... trail kanske. Men då måste vi nog miljöträna en del ;)
 
Känns som jag har massor att berätta... men jag stannar här.
Förhoppningsvis blir det en uppdatering snart igen! :)
 
 
 
 
 
RSS 2.0