Fortsatt vila

Red i tisdags.... skrittade en ganska bra runda med en kompis.
Han kändes bra! Travade även lite lite för att se hur det kändes... och ja jo visst kändes det bra! :)
Fick en liten glimt av hopp där...
 
Åkte till Gavin å tisdagen. Körde hem till honom med Tubbe... det var en bit att köra, men det var det värt!
Tubbe fick nya skor och det var kul att se hur Gavin bodde, dessutom hade vi en trevlig kväll med massor av hästsnack! :) Med mig som sällskap hde jag min jobbarkompis Frida :)
 
Sedan hade jag fullt upp onsdag och torsdag så då fck han stå igen... men sen red jag lite i padocken på fredagen för att på riktigt kunna känna om han verkligen var så bra som han kändes på tisdagen...
Dessutom kanske han kunde vara mindre snubblig nu med nya skor.
Red unge fär 25 minuter i växlande tempo. Vänster varvet kändes rätt bra! :)
Men höger... det är fortfarande något som inte stämmer... han vågar inte ta för sig där och han slår irriterat med svansen... När det kommer till galoppen känns det som att han kryper ihop och hellre springer lite på snedden än att länga lite på steget och slappna av... Testade även lite längning i trav... där är det oxå lite stopp. Istället för att länga på steget framåt blir han struttig och stötig och länger nädtan inget alls... :/ Precis som att han inte vågar släppa på eller så är det som att det tar emot någonstans.

Snubbla gjorde han två gånger. Båda gångerna med bakbenen...
 
Usch... är djupt bekymmrad. :/
Den här veckan ska jag åka i väg med honom... men vart ska man börja...?
Någon tycker att jag ska kontakta en osteopat/kiropraktor
Någon tycker en veterinär.... och ärligt talat vet jag inte vart jag ska åka med honom.
 
Fick tipset idag om Ugglarps gård (hästklinik i Ängelholm). Kollade hemsidan och det känns bra och seriöst.
Tycker bara att det är lite långt att åka... men huvudsaken är ju att vi får ordning på vad som är fel och att mitt lilla bustroll blir bra igen. Får se vem jag ringer i morgon.
 
Igår flyttade jag honom till sommarhagen hos Jennifer. Han och Idun går där nu... I varsin hage! ;)
Ska åka dit sen om en stund. Han lär ju se ut som en tunna idag med allt gräs han hade att smaska på där...
Köpte en munkorg/betesreducerare på gekås i torsdags... kanske ska han ha den i kväll ;)
 
Har haft en lugn dag idag. Vilade i soffan hela förmiddagen... sedan var jag & Patric Falkenberg för att se när Emily och Zippo tävlade. Idag red de en FEI Intermédiaire I, resultatet blev 63.2% vilket Emily inte var jätte nöjd med... Zippo var inte riktigt med henne idag. Men jag tycker som alltid att de är jätte duktiga ändå <3 :)
 
Jaja... fortsättning följer.
 
 
Min fina lilla Tubbe... tänk om du kunde prata mitt språk så du kunde säga vad som är fel...
Blir bra snart... <3
 
 
 
 
 

Midsommartid!

Nersjunken i soffan efter en ganska maffig dag på jobbet...
Med bland annat personalmöte och inlärning av en ny arbetsuppgift. Huvudet känns helt trögt...
tur att det är helg nu!  :)
 
Det blev ingen tävling i lördags... :/
Tubbe vilade ju en del som sagt veckan efter att vi tävlade i Kvibille pga. bland annat at jag hade rätt fullt upp med andra grejer. Sedan hoppade vi ju och dressyrade lite som jag skrev.
Under de här dagarna kändes han lite slö och snubblig... Tänkte att det berodde på hans fötter.... det var ju hög tid för nya skor. Så jag kontaktade Gavin... och han lovade att komma innan helgen. Kändes bra. :)
 
Åkte till Emily och tränade på onsdagen... då tillsammans med Jennifer. 
Redan när vi värmde upp tyckte jag att han kändes väldigt motsträvig till höger och att hans framåtbjudning var dålig... tänkte att det släpper väl. Vi satte i gång att träna... red en stund, försökte rida igenm honom på samma sätt som jag brukar, men han stog emot... och när jag krävde mera gas framåt reagerade han med att skjuta upp rumpan och studsa eller sparka bakut. Kände inte riktigt igen honom.... det var ju ett tag sedan nu han var krånglig...och när han var det var han ju uppåt och framåt... inte bakåt och sur på det viset. :/

Bad Emily känna på honom, hon satt upp och red. Men hon som inte rider honom så ofta kände inget speciellt.
Visst stog han emot lite för henne oxå. Tog över igen och han var framåt och lätt för skänkeln... men nej... fortfarande var det något som inte stämde. Skrittade något varv och tänkte igenom programmet, skulle rida upp det innan vi avslutade. När jag sedan ber honom trava igång igen, då haltar han :(
Kändes piss... där hade jag suttit och ridit i 45min och kännt att något var fel men inte fattat vad...
åså blir han halt.
Usch... :(  Longerade honom efteråt i ridhuset utan utrustning för att vi skulle se tydligare hur han rörde sig.
Och ja jo visst haltade han tydligt. :/
 
Dagen därpå longerade jag honom när jag kom från jobbet... han var helt klart oren... men jag kunde inte se vart det sitter. Han har inga svullnader någonstans, inga sår och jag kan inte känna någon förhjöd puls eller värme i hovarna. Så efter det har han vilat i väntan på hovslagaren.... för att jag skulle kunna utesluta en ev. hovböld tex.
Det gick några dagar, men hovslagaren hörde aldrig av sig. Pratade honom i går... vi får helt enkelt bestämma en ny dag! Lite irriterande när man är i stort behov av honom, näst intill lite desperat pga. av den här hältan.
Så väntan på honom är lite frustrerande just nu... har väntat i snart 2½ vecka. (vilket är väldgt länge för att vara han)
 
Är Tubbe inte bättre på måndag så blir det till att ta honom till veterinär.
Trist. Jag hoppas verkligen det här inte är något långvarigt.
 
Som ni förstår så blev det ju ingen tävling då i lördags som sagt.
Hängde med Jennifer i stället som moralisktstöd/hästskötare... på något sätt var det nog inte meningen att Pixjö hästarna skulle tävla den dagen... för Idun hade verkligen ingen bra dag, så det var ingen lyckad tävling! Tyvärr..
Synd för det var en mycket mysig tävlingsplats i Hylte tyckte jag...  men men... vi kommer igen med nya tag.
 
Jennifer har nu en plats till både SM-klassen i dressyr och även en i SM-klassen för hoppning på fjordhäst SM. Kommer bli så kul.... :) Då kommer vi vara på plats alla i Team PIxsjö :D Men jag kommer ju bara vara hästskötare och hejjarklack förstås. :)
 
Men nu ska jag ha fortsatt kvällsmys med mannen i mitt liv.
 
Hej svejs och glad midsommar! :)
 
 
Avslutar med en gammal bild på mig och Tubbe i sommartid :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommaren är här!

Då är vi inne i Juni månad och sommaren är här nu...
Känns konstigt att kunna säga det... tycker nyss det var kallt och vinter, typ Mars :)
 
Seg uppdatering från min sida det senaste... som vanligt räcker inte tiden riktigt till. Men eftersom jag tycker det är kul att blogga vill jag ha bloggen kvar ändå. :)
 
Hur gick det på senaste tävlingen då? och vad har hänt det senaste?
 
Jo men tävlingen den gick bra... men vi kan ju börja strax innan den...
Jennifer skötte om att ge honom mat på tisdagen för jag hade lite annat att stå i... ganska skönt med en dags ledigt från stallet oxå i bland, tro det eller ej ;)
På onsdagen var det tänkt att jag skulle träna hos Emily. Kommer till stallet och tar in Tubbe. När jag börjar borsta upptäcker jag att han är rejält svullen i vb. Tar en närmre titt och förstår att det måste komma från det lilla sår som uppkom på insisdan av knät efter hans och Iduns lilla romans... (hon har antagligen sparkat hon med)
Tar ut och longerar honom... men märker endast en svag markering/stelhet i höger varv, i trav.
Beslutar mig för att lasta honom och åka upp till Emily ändå så att man kunde få någon annans ögon på det hela...
 
Efter longering hos Emily konstaterar vi samma sak... men beslutar oss för att jag ska ska sitta upp och skritta för att se om svullnaden går ner, om hältan blir bättre eller sämre. Efter att ha skrittat i ca 20 minuter utan större skillnad på svullnad eller stelhet... kör vi en liten lektion i skritt. Tubbe verkade inte så påverkad av det hela och han traskade på som vanligt. Jag var desto mer oroad... det här bådade ju inte gott inför helgens tävling...
och div 3 final! Efter lektionen blev massor med linement och kallt vatten. Stelheten märkte man ingen skillnad på.
 
Dagen därpå blev det väldigt lugnt. Skrittade ut en liten kort sväng tillsammans med Patric och Carillo :)
Fortfarande svullen... men lite mindre stel. Smorde in rejält med linement/kylgel igen... och såret fick sig en tvätt och en omgång med bluespray. Kändes lite dystert... skulle vi ens kunna komma till start på lördagen... ? :/
 
På fredagen när han kom in från hagen var svullnaden nästan helt borta till min stora gädje!
Red försiktigt i padocken och red igenom programmet bla. Han kändes bra!! Så jag chansade på att det skulle gå vägen och att vi skulle kunna starta. 
 
Lördagen kom och vi styrde kosan mot Kvibille där tredje och sista omgången i div 3 skulle avgöras :)
Patric var med som hästskötare och mental coach till Tubbe ;) Vi kom i perfekt tid för en gångs skull och man behövde inte känna sig ett dugg stressad. När jag red fram började jag inbilla mig att han kändes halt... men fortsatte att rida. Det var mina nerver som spelade mig ett litet spratt.
Han skötte sig väldigt bra min lille pålle... så var det vår tur att visa oss för domaren.
 
Allt flöt på bra... jag försökte rida nogranna vägar och hela tiden ligga ett steg före honom. Programmet den här gången var en LC:1 och övergångarna på medellinjen skritt-trav har jag tyckt varit svåra... så hade övat speciellt mkt på dom på fredagen och på framridningen. Dom kändes bra! och då slappnade jag av ytterligare lite till... under galoppdelen log jag.... och jag hann till och med höra att det var "Dancing Queen" som spelades i högtalarna... nynnade lite på den och red klart prorammet. Kände mig så otroligt nöjd efteråt! Jag kunde inte komma på att vi haft någon större miss... red u tmed ett stort leende och klappade Tubbe otaliga gånger och pratade med honom med min barnsligaste beröm-röst :b
 
När jag fick protokollet trodde jag knappt mina ögon.... Det visade 72%!!!!!! och därmed satte vi nytt personligt rekord :) Vi låg i täten... tävlingen gick vidare och det var många ekipgae efter mig... så det var ju långt i från avgjort. Men ju längre det gick... och desto fler ryttare som ridit hade jag fortfarande ledingen, och den höll i sig... Vi vann!!!!!! :) :) :) Kan nog knappt fatta det ännu!
 
Inte nog med det... laget tog en tredje plats under dagens omgång och det tog oss till en andra plats totalt i hela divisionen :D Kunde nog knappt fått med mig mer priser hem denna dag tror jag,,,,
En rosett i var kulör... 1 blågul, 1 blå och 1 gul! + ett skritt-täcke... första priset i klassen bestod av en flaska pommack :D, en säkerhetsväst och en påse med halländska sylter och marmelader! :) MYCKET FINA PRISER!
Tackar Lyngåkra ryttarsällakp för det! :)
 
Vilken revansch efter förra tävlingen som var ett fiasko... och efter oroligheterna som uppstått under veckan med ett svullet ben! :)
 
Förra veckan vilade han en hel del... jag hade så fullt upp med möten och grejer att det helt enkelt fick bli så.
Men det kunde han väl vara värd ;)
 
Red lite nu i lördags, då red jag och Emma ut. Både Lukas och Tubbe var ganska tittiga och tramsiga ;)
I söndags blev det hör och häpna... lite hoppning! :D Jag tänkte när Jennifer ville hoppa att jaja... nåra små skutt kan vi väl ta då... Det var buskul! Tubbe har blivit mkt bättre på taxeringen nu... och även om han skulle komma lite fel (pga. av trasdockan på hans rygg) så hoppar han verkligen och gör sitt yttersta för att vi ska över känns det som :) Det var bara att styra och hänga med... när hindren mättes efteråt hade vi hoppat nästan 80cm!
Vi som bara skulle skutta lite :D Ja... jo visst 80cm är väl inte jätte högt... men för en dressyrnörd är det absolut lagom ;) Kul var det iallafall! och jag tackar Johanna för att hon hoppar honom lite åt mig :) Det ger resultat... Tack Johanna! :)
 
Igår red vi lite dressyr igen. Tyvärr kändes Tubbe rätt trött igår och snubblig...
Tror till viss del att han rör sig lite sämre pga. av att han behöver nya skor... så hovslagaren är kontaktad :)
 
I morgon blir det träning hos Emily tillsammans med Jennifer.
 
På lördag är det dax igen... då ska vi tävla igen, denna gången i Hylte.
Denna gången ska vi rida en LB:2 :) Känner mig just nu ganksa lam i sommarvärmen och inte jättetaggad inför helgen... men det blir nog bra desto närmre vi kommer ;)
 
Bilder från tävlingen
 
 
 
 
 
 
 
 
TKRKs Div 3 lag 2014
 
fr vänster: Maria - Sir N
Annelie - Turbin
Linda - Britannica
Michaela - Royal Q
 
ingått i laget har även Jennifer och Idun, och Johanna & Axilia :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0